Subscribe News Feed Subscribe Comments

1st Transformasi ~ JFM1203



JFM1203, my 1st motorsycle.. Aku beli tahun 2007, 2nd year during my degree.. Ni la rupa motor aku semasa beli, masa tu lesen pn masih P lg..hehe... Tu baru lepas basuh, sbb tu bkilat.haha.. Dah 4 tahun aku pakai motor ni, so dh hampir barai la component2 kat motor aku ni. Cover set pn tunggu masa nk jatuh dari badan.hehe.. So its time for make some transformation with my motorcycle. Dulu masa belajar xde duit nk make up2 motor ni, janji leh gerak nk g kelas je.hehe..

So 2 hari lepas, I have made the 1st transformation, setelah memikirkan keadaan rims motor aku yg sudah tenat dgn rims depan belakang dua2 dah bengkok sampai masa selekoh boleh rasa motor macam nak terbalik, so aku ambil keputusan untuk tukar rims. So upgrade la sket dari pakai rims besi standard ke pakai sport rims.hehe.. So, this is my new sport rims, biasa2 jer..hehe..




The new rims.. Berkilat2.haha.. Mula2 nk beli warna hitam, tp kedai tu xde stock la plak utk motor aku (EX5 Class 1), ada warna gold jer. So, boleh la dari pakai rims yg dh bengkok teruk tu.. ^_^

Brand : KAWA.
Harga : RM170 (depan blakang, siap pasang).

Amacam? Apa pendapat korang? Berbaloi x aku beli sport rims ni?

Next time nk tukar cover set plak.. Tengah pikir2 lg ni nk pakai warna apa. Ada cadangan x warna apa yg gempak utk motor aku ni?hehe...


0 comments:

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin
 
~::peacemaker87::~ © 2008 Hak Cipta Terpelihara | TNB | blogger.com