Subscribe News Feed Subscribe Comments

Nasyid :: Maher Zain - InsyaAllah

Just feel to share this beautiful and meaningful song..^__^



LYRICS :: Insha ALLAH

Every time you feel like you cannot go on
You feel so lost and
That you're so alone 
All you see is night 
And darkness all around 
You feel so helpless 
You can’t see which way to go 
Don’t despair n' never loose hope 
Cos' Allah is always by your side

Insha Allah x2 
Insha Allah you’ll find your way 

Insha Allah x2
Insha Allah you’ll find your way 

Every time you can make one more mistake 
You feel you can’t repent 
And that it's why too late 
You’re so confused, 
Wrong decisions you have made 
Hunt your mind and your heart is full of shame 
Don’t despair and never loose hope 
Cos' Allah is always by your side 

Insha Allah x2
Insha Allah you’ll find your way 

Insha Allah x2
Insha Allah you’ll find your way
Turn to Allah 
He’s never far away 
Put your trust in Him Raise your hands and pray Oh 
Ya Allah 
Guide my steps don’t let me go astray 
You’re the only one that showed me the way, 
Showed me the way x3 

Insha Allah x2
Insha Allah we’ll find our way

WHY GIRLS SHOULD MARRY AN ENGINEER

Just found this article and I want to share it with you just because I'm an engineer too..haha..


Why you should marry an Engineer Let me tell you why girls should eventually marry an engineer over a Law, Management, Arts or Medical School Graduate. He has three distinct advantages over the rest of the graduates.


Advantage 1: Secure lifestyle

An engineer boyfriend can provide you with a secure lifestyle. At 27 years old, an engineer probably has a respectable, stable job that gives him a high income to own a car, invest, have a comfortable life, and get married and buy a house too.

Law graduates are still working as a lowly apprentice in law firm.

Most management graduates have just failed on their first business plan.

The arts graduate is still looking for a job.

And the medical school graduate is still living in a hospital.


Advantage 2: Unmatchable industriousness

An engineer boyfriend will dedicate an unimaginable amount of his time and effort to understand you. Engineers strain really really hard to understand their work. You can believe that they will try really really hard to understand women too, just like how they understand their work, once they believe that you are the one. So even if they don't understand you initially, they will keep on trying. Even if they still do not understand, they will figure out the correct method to keep you happy (e.g. buy diamond ring = 1 week's worth of happiness.) And once they find out the secret formula, they will just keep on repeating it so that the desired results appear.

Unlike the Lawyer who will argue with you.

The Management graduate who will try to control your spending, The Arts graduate who will 'change major'.

And the medical school graduate who will operate on you.

And you know what, it's really so easy to make engineer s believe that You are the 'one'. Say that you like one of their project and they will be hooked to you forever.


Advantage 3: An engineer boyfriend will never betray your trust.

Let me first tell you what is wrong with the rest of the others - The lawyers will lie about everything.

Management graduates will cheat your money.

The arts graduate will flirt, and you probably just look like another cadaver to the medical school graduate.

Your engineer boyfriend is either too busy to have an affair, and even if he does, he is too dumb to lie to you about that. Hence, an engineer is the most secure boyfriend that you will ever find - rich enough, will keep on trying to understand and please you, has no time for affairs, and too dumb to lie to you. plus they r cooler than the others 

(Jz joking.. don't sue me ok.. hahaha :-P)


Hari raya yg singkat tp bmakna..^_^

Alhamdulillah,seluruh umat Islam telah bersama-sama meraikan Hari Raya Aidilfitri setelah berjaya menunaikan ibadah puasa selama sebulan di bulan Ramadhan. Bagi aku, hari raya tahun ni mcm biasa je, mcm raya tahun-tahun sebelum ni. Maklum lah dah tua-tua ni xde la nk enjoy sgt mcm zaman budak-budak dulu ^_^ .

Raya pada tahun ni merupakan hari raya paling singkat bagi ku beraya beraya bersama keluarga. Mana tidak nya, hari raya ke 3 aku dah naik bas pulang ke johor untuk memulakan balik tugas ku. Tapi, walaupun agak singkat bersama keluarga aku pada tahun ni, aku boleh katakan raya tahun ni merupakan haru raya paling bermakna dalam sejarah hidup aku. Maklum lah, raya tahun ni aku dah kerja, boleh la bagi duit raya sikit kat mak, ayah, adik2 dan anak sedara. Bangga pun ada bila melihat mereka tersenyum menerima duit raya dari aku. Semoga pemberian aku diberkati oleh Allah S.W.T. utk dijadikan bekal utk bertemu-Nya nanti, InsyaAllah.

Dikesempatan ini, aku mewakili keluarga aku ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin kepada semua yg mengenali kami. Maaf kan segala salah dan silap yg pernah kami lakukan dengan sengaja ataupun secara tidak sengaja. Sesungguhnya kami insan yg lemah yg tidak lari dari melakukan kesilapan.


Belakang dari kiri:
Tarmizi, Muhammad Naufal, Rahimi, Nor Hafiza, Muhammad Nazhan, Ieda, Khairulisam.

Tengah dari kiri:
Che Samsiah Abu Bakar, Ramli Salleh.

Depan dari kiri:
Nor Hazida, Nor Hazlina, Airilisam, Nor Hamiza, Nor Hashima.

SeLaMaT HaRi RaYa AiDiLFiTRi

Ramadhan sudah ingin melabuhkan tirai, Syawal bakal menjelma. Begitu cepat masa berlalu sehingga tidak sedar Ramadhan sudah ingin meninggalkan kita. Semoga segala amal ibadat yang dilakukan diterima oleh Allah S.W.T. dan kita semua dikurniakan pengampunan-Nya. InsyaAllah..

8 September 2010, bermulalah perjalananku pulang ke kampung halaman untuk menyambut hari raya bersama keluarga tersayang. Jadi dikesempatan ini aku ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin kepada semua terutamanya kepada kedua ibu bapa ku di kampung. Semoga segala salah dan silap, terkasar bahasa dimaafkan oleh semua. Halalkan semua makan minum yang aku termakan dan terminum dengan sengaja atau x sengaja k. Ada masa jemput-jemput lah datang ke rumah.



SeLaMaT HaRi RaYa
MaAF ZaHiR & BaTiN

IkHLaS DaRIpaDA:
~:: TaRMiZi biN RaMLi ::~

I'm Now @ Taman Johor Jaya, Johor Bahru..

Assalamualaikum...Pekabo semua?amacam puasa?cukup ke x?

Dh lama aku x jenguk pndok usang aku ni,dh bkulat dh..haha..Last menulis kat sini aku masih bergelar seorg pelajar,skrg dh start kerja baru nk menulis blik.pemalas betul.haha..Here,I just wanna give a little current information about me.so korg xde la tertanya ke mana aku menghilang selama ni.tu pn kalu korg baca la blog aku ni..haha..

Currently, aku bkerja kat ulu tiram,keje biasa2 jer..baru sbulan..stay kat taman johor jaya.baru sbulan stay kat sini dh rasa nk pindah,nk kena cari rumah lain.hehe..x tahan kot tinggal kat tengah2 perumahan org cina.anjing bkeliaran mengalah kn kucing.nasib bek rumah aku tu pagar bkunci 24jam...then nk cari kedai mkn melayu pn susah.aku duk pusing punya pusing x jumpa pn kedai melayu.hampeh tul..

So,smentara aku stay lg kat taman ni,sape2 yg nk dtg melawat leh r dtg..here are the maps to my house..tp xde open house la raya ni.kalu nk dtg bawak kueh raya sdiri..air mineral leh r aku nk hidang kn..haha





My House:
No 1, Jalan Keembong 31,
Taman Johor Jaya,
81100 Johor Bahru, Johor.
Blog Widget by LinkWithin
 
~::peacemaker87::~ © 2008 Hak Cipta Terpelihara | TNB | blogger.com